Randsfjorden Rundt 2018 - KSK 40 med ny klubbrekord

 

Lørdag 25. mai reiste KSK40 med ett rekordsterkt lag for å kjøre Randsfjorden Rundt i et fantastisk sommervær.
I tillegg til 13 av våre egene, hadde vi med 2 fra Kongsberg og 3 OL-Gull-vinnere fra skøytelandslaget.

Målsettningen var klar; klubbrekorden (3:36) skulle slåes! Plassering i lag-konk var ikke så vesentlig, da det kom helt an på hvilke lag som stiller. Men vi hadde såklart lyst til å forsvare 2. og 3. plass fra 2016 og 2017.Når Rye XP som første lag rullet avgårde 4 min før oss, med 31 mann i rulla, og målsetting om løyperekord var i hvertfall alt håp om seier ute, så da var det bare å konse om 3:36.

RR 2018 2 bTidsskjema fra 2016 var pugget, og laget var klart.
Ut fra start tar undertegnede og Anders Gaarder komandoen opp første bakken, for å holde tempoet nogenlunde nede. Med hodet i rittmodus ble såklart watten 10% høyere enn planlagt, men laget hang fint sammen og vi var i gang.

De første kilometerne flyter alt som det skal og medvinden kaster oss ned til Jevnaker på et blunk. Ved første mellomtid passerer vi 20 sekunder bak skjema. Idet vi vender nesa nordover er det bråstopp. Vinden fra nord er brutal, og jeg frykter hva klokka vil vise når vi kommer til neste mellomtid på Bjoneroa. Men som vi har oppdaget mange ganger før, er vi jævlig gode i motvind. Rulla flyter og speedometeret finner stadig veien langt opp på 40-tallet! På Bjoneroa foretar vi et heller kaotisk stopp for å plukke flasker, men det viser seg å koste oss kun 40 sekunder. Passeringen rett før langing viser 1min foran skjema og vi får fort igang den gode flyten igjen.

Ved Skute kirke er det klart for ny mellomtid. Vi er drøyt halvveis i rittet, alle 18 sitter nå i rulla, og vi passerer 2 min foran skjema! Dette går veien.
15min senere er vi på toppen av løypas eneste ordentlige bakke. Her må det ha gått en kule varmt for de sterkeste, da laget kjører opp den 6min lange bakken bare 10 sek saktere enn rekord-laget fra Rye, og over toppen sitter vi med kun 9-10mann i rulla, og resten i sekken. Hva nå?
Like etter dundrer vi inn på brua ved Fluberg, og tiden viser 3:30 foran!
Inn mot mål flyter det gjevnt mens ryttere går inn og ut av rulla hele veien. Vi får aldri helt opp toppfarten (kan ha noe å gjøre med at den sterke medvinden ikke var så sterk?), men i motsetning til rekord-laget til Rye, som taper ett minutt mot sitt skjema, kjører vi inn ett minutt på vårt, og ender 4:30 foran i mål.

Mot slutten blir det færre og færre i rulla, mens noen klarer å skvise ut det siste lille for laget. Harald og Hans Olav gjør alt etter boka og går runde på runde i rulla til beina stopper helt opp og begge triller i mål ett stykke bak laget. Kristian graver minst like dypt, og er akkurat med til mål, men klarer knapt holde seg på beina i målområdet. Herlig å se!

I mål viser klokka 3:31:35 og undertegnede er strålende fornøyd med både egen insats og lagets disponering! 3. plass i lagkonkurransen og klubbrekord!

Takk for en herlig dag med topp steming og innsats til både KSK'ere og gjester!

-Kjetil

 

584x114-Stott-oss med din Grasrotandel