Stygg ulykke for turgruppa 1. juni


Ødelagt MTB

Onsdag 1. juni skulle vi igjen være turledere for en av kommunens sykkelturer. Vi skulle i retning Skullerudstua, og da går jo turen over Åsland og ned Maurtueveien. Alle som har syklet over Åsland til Mortensrud kirke vet at det er en fin og asfaltert utforkjøring der, men den er veldig smal på deler av veien nedover. Der ønsker du helt sikkert ikke å møte biler, og i hvert fall ikke hvis du «drar på» litt nedover der, - som sikkert de flest av oss gjør.

I går smalt det.

En av våre gjester og en fra KSK lå nesten side om side og dels midt i veibanen. I den siste smale svingen møtte de bil. Vår kvinnelige gjest sneiet så vidt inn i bilen og fortsatte ferden over styret og i asfalten. Vår mannlige KSK`er kjørte over kvinnen, endte over styret og rett i asfalten. En svært stygg situasjon dette.

Det hele endte heldigvis relativt bra. Ingen brudd eller hodeskader, men stygge skrubbsår og noen sting på vår mann, samt to ødelagte sykler.

Dere kan jo selv tenke dere utfallet hvis en eller begge hadde truffet bilen rett i front !!!

Det verste, etter hvert, var at sjåførens datter på ca 7år gråt og gråt og gråt. Umulig å trøste der og da. Hun hadde fått sjokk etter smellen og synet av mye blod.

En liten bønn fra beboere i Maurtueveien.

Det kom til noen naboer som hadde hørt smellet. De var alle hyggelige og hjelpsomme i situasjonen. En av de tok meg til side, siden jeg var i KSK drakt. Han har en bønn til alle oss som kommer farende i stor fart ned den bakken. Vær så snill å ta det litt med ro i denne bakken. De har med skrekk og gru bare ventet på at det skulle smelle en dag, - og det gjorde det i går.

Han nevnte spesielt at han ofte har observert vår terrenggruppe komme i veldig stor fart og gjerne 2-3 i bredden ned disse svingene. Som et apropos så nevner han også at det faktisk er 30km grense der.

Her var ingen sinte og ingen hissige beboere som ville skjelle ut oss som syklister. De har bare denne bønnen:

«Ta det litt med ro ned Maurtueveien – til beste for alle parter»

Jeg lovet dem at jeg skulle skrive en sak om dette på våre sider, - hvilket herved er gjort.

Hilsen turgeneral Svein Østvang.

God tur videre i sommer, og husk – «Det tar den tida det tar» - og vi har ingen å miste.

MTB crash

 

 

584x114-Stott-oss med din Grasrotandel